dobra :!:
[O1] Dziwne dźwięki przy cofaniu
Zwiń
X
-
[O1] Dziwne dźwięki przy cofaniu
Może ktoś coś poradzi, aczkolwiek objaw nie jest w 100% powtarzalny. Najczęściej jak zaczynam cofać i mam lekko skręcone koła w prawo to dochodzi do mnie taki dziwny dźwięk z okolicy lewego przedniego koła kojarzący mi się albo przeskakiwaniem mocno wyrobionych zębów zębatki po drugiej zębatce, lub krawędzi bieżnika opony po dość grubej blasze. Zastanawiam się co to może być i zanim pojadę do ASO to wolałbym mieć jakieś przypuszczenia. Dodam, że koła to seryjne skodowskie 15" i opony Conti WinterContact TS810, octa jak w podpisie.
-
-
Może bedzie głupie to co powiem ale mialem podobnie jak plastik obudowy ocierał. Najlepiej niech ktoś rusza a ty patrz z czego to może być. Mysle że przeguby raczej nie bo przy jezdzie do przodu (skret) bylo by słychać . Sprawdz poziom oliwy w przekładni kierownicy, czesto jak jest jej malo to lubi zgrzytnac ;-)Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Ciężko jest coś powiedzieć jak się tego nie usłyszy. Może nadkole zaczepia o koło, a może coś ze skrzynią.
U mnie raz nawpadało kamyczków miedzy blachę a tarcze hamulcowową i też robiło sporo hałasu tylko w trakcie jazdy do przodu a do tyłu nie. Tak więc popatrz przy kołach czy nic nie zaczepia a jeżeli nie to dźwięk pewnie pochodzi z układu napędowego.
Rozum każdy ma, ale nie każdy go używa.
Komentarz
-
-
Bazyli76, A nie zgrzytają Ci czasem gumy na stabilizatorze?? U mnie troche zgrzyta i przy cofaniu na skręconych kołach też jakieś odgłosy dochodzą do mnie. Drugi myk mam taki że jak hamuje sobie i skręcam na skrzyżowaniu jakimś małym i w skręcie puszcze hamulec to też coś strzyknie jak przy cofaniu.A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
Sorki za odgrzewanie tematu :| Ale mam podobne objawy jak kolega Bazyli76,
Może mi ktoś powiedzieć jak sprawdzić poziom oliwy w przekładni kierowniczejops: :cry: (zaczne od tego).Do w/w objawów kolegi Bazyli76, dodałbym że kierak od jakiegoś czasu coraz ciężej chodzi :evil: .Czy na prace wspomagania mają wpływ przeguby :shock:.Sorki za zawracanie dupy,ąle coś mi nie gra i szukam przyczyny.
Z góry dzięki za odp,i pozdrawiamX1 20d s-drive m-pakiet i Ducato 100 Multijet...Skode miło wspominam
Komentarz
-
Komentarz